Projecten

Een greep uit ons werk

Zorgcentrum Wiekendael

Zorgcentrum WiekendaelZorgcentrum WiekendaelZorgcentrum WiekendaelZorgcentrum WiekendaelZorgcentrum WiekendaelZorgcentrum WiekendaelZorgcentrum WiekendaelZorgcentrum Wiekendael

Staton heeft in opdracht van Rothuizen BouwMeesterPro, mede onderdeel uitgemaakt van het revitalisatie team van Regionaal behandelcentrum Wiekendael. Tevens heeft Staton de uitbreiding gerealiseerd van deze locatie met een nieuwbouw afdeling.

In de voorbereiding is intensief met de ketenpartners samengewerkt om te komen tot een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Dit heeft geresulteerd in een aantal substantiële kostenbesparingen en verbeteringen. Hierdoor is het mogelijk om voor de nieuwbouw afdeling Parkinson duurzame maatregelen te treffen met een hoog ‘duurzaamheidsambitieniveau’.

Het gebouw komt hiermee in aanmerking voor een groenverklaring “zeer duurzame nieuwe utiliteitsbouw” dat wordt toegekend door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daarnaast worden er bij de herinrichting duurzame maatregelen toegepast als zonnecollectoren en PV-cellen om het energiegebruik te beperken.

Opdrachtgever: Rothuizen BouwMeesterPro
Aantal woningen:
Architect: Rothuizen BouwMeesterPro
Start: 2015
Oplevering: 2017