Projecten

Waterfront

Gorinchem

Opdrachtgever
MoVe Development B.V.
Architect
MoVe Development / Van Wijngaarden & De Vries
Start
april 2021
Oplevering
maart 2022
#
#
#
#
#
#
#

15

woningen

11

maanden bouwtijd

In opdracht van MoVe Development realiseerde STATON 14 riante appartementen en een penthouse doormiddel van een transformatie van een voormalig kantorencomplex.

Het voormalige kantorencomplex uit begin 2000 stond al enige tijd leeg, voordat de projectontwikkelaar haar ideeën vertaalde in dit transformatieplan.

De voorzijde van het gebouw is ingrijpend veranderd doordat alle appartementen zijn voorzien van een riant balkon met zonkant op het Merwedekanaal, de jachthaven en de wallen rondom de binnenstad van Gorinchem.  Ook is er een penthouse gerealiseerd op een extra bouwlaag. Daarnaast is glazen gevelbekleding toegepast als gevelafwerking van het penthouse.

De levensloopbestendige appartementen hebben een fantastisch uitzicht over de binnenstad, water en groen. Het station, de binnenstad en een winkelcentrum zijn eenvoudig op loopafstand bereikbaar. het project heeft een prachtige exclusieve uitstraling.

Vestingstad Gorinchem is een historische stad in de provincie Zuid-Holland, gelegen aan de samenvloeiing van de Merwede en de Linge. De stad heeft een rijke geschiedenis als vestingstad en heeft nog steeds een goed bewaard gebleven vestingwal en bastions. Vandaag de dag is Gorinchem een levendige stad met een gezellige binnenstad vol winkels, restaurants en cafés.

Terug naar projectoverzicht

Gerelateerde projecten

#
Wonen a la Carte

Het Nieuwe Water fase 1

#
MoVe Development

Gerdesiaweg

#
Boer Ontwikkeling

Dussen fase 1 en 2