Projecten

Veth Propulsion Veth Propulsion

Papendrecht

Opdrachtgever
Veth Propulsion
Architect
STIJL Architectuur
Start
februari 2015
Oplevering
december 2015
#
#
#
#

3.000 + 5.000

m2 vloeroppervlakte

11

maanden bouwtijd

Veth Propulsion is een internationaal, toonaangevend bedrijf als het gaat om de fabricatie van voortstuwingsinstallaties op schepen.

Binnen een jaar tijd 3.000 m² kantooroppervlakte en 5.000 m² exclusieve bedrijfsruimtes realiseren. Voor die uitdaging stond Staton Bouw bij het nieuw te bouwen bedrijfsgebouw van Veth Propulsion in Papendrecht.

De heiwerkzaamheden namen zo’n twee maanden in beslag. In die periode werd alvast begonnen met het afronden van de fundering. Zo werd er ook tijdens de werkzaamheden die volgden heel flexibel gepland en vooruit gedacht om op schema te blijven. “Bepaalde details hebben we uitgezocht terwijl we aan het werk waren. Op die manier konden we de snelheid erin houden. Dat vraagt wel om een goede wisselwerking tussen alle partijen en met de opdrachtgever. Het was een flinke puzzel om 20  kraanbanen op de juiste wijze te positioneren in het gebouw.

De bedrijfsruimtes konden zoals gepland voor de bouwvak van 2015 worden opgeleverd. De kantoren volgden eind december. Het gebouw voldoet aan een hoge GPR normering.

Tevens is aansluitend gestart met de bouw van een 1.200 m² grote service-loods.

Dit project werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met BOAG Advies & Management en STIJL Architectuur

Eric Veth, directeur Veth: "Ik ben blij dat wij voor STATON hebben gekozen. Je praat gelijk met de mannen die het werk uitvoeren". 

Terug naar projectoverzicht

Gerelateerde projecten

Duurzaam BREEAM project #
Koedood Onroerende Zaken B.V.

Koedood Onroerende Zaken B.V.

Hendrik-Ido-Ambacht

Project bekijken
#
FF Chemicals

FF Chemicals

#
D&F B.V.

D&F Culemborg