Projecten

Nippon Gases Europe

Dordrecht

Opdrachtgever
Nippon Gases
Architect
Brand BBA Architecten
Start
december 2019
Oplevering
juni 2020
#
#
#
#

1500

m2 vloeroppervlakte

6

maanden bouwtijd

Torre Roosebroek (Opdrachtgever Nippon Gases Europe) :
'' Ik ben heel hard onder de indruk van de kwaliteit van afwerken, maar ook de termijn waarop dit allemaal gebeurd is. We hadden een hele strakke deadline maar STATON heeft het voor elkaar gekregen dit alles op tijd tot in de puntjes afgewerkt opgeleverd te krijgen. Bij STATON denken ze echt mee met de opdrachtgever en proberen het productieproces te doorgronden, zodat het product sneller bij onze klanten kan worden afgeleverd. ''

Nippon Gases is aanwezig in de meest geïndustrialiseerde landen van Europa en telt ongeveer 2.600 medewerkers. Ze levert industriële gassen aan meer dan 100.000 klanten, die actief zijn in verschillende sectoren zoals chemie, metaalnijverheid, voeding, elektronica, energie en gezondheidszorg.
In de nieuwe bedrijfshal zal de productie van en de groothandel in droogijs en de aan- en verkoop van gassen voor industrieel en voedingsgerelateerd gebruik plaats vinden.

Daarnaast zijn ze één van de vier belangrijkste industriële gasbedrijven in de wereld en reeds zeer goed gepositioneerd in Japan, Zuidoost Azië en de Verenigde Staten. De toewijding voor veiligheid, conformiteit, het milieu, het talent van de werknemers en de beste dienstverlening naar de klanten past perfect bij de motto van TNSC: “The Gas Professionals”. Staton realiseerde in een kleine 6 maanden bouwtijd de nieuwe huisvesting van Nippon Gases in Dordrecht.

De nieuwbouw bedraagt een fabriekshal met kantoren, kantines en een recovery ruimte van 1500m2.
Het tekenwerk is verricht door Brand BBA Architecten uit Alblasserdam. 
 

Terug naar projectoverzicht

Gerelateerde projecten

Duurzaam BREEAM project #
Koedood Onroerende Zaken B.V.

Koedood Onroerende Zaken B.V.

Hendrik-Ido-Ambacht

Project bekijken
#
FF Chemicals

FF Chemicals

Duurzaam GPR project #
Veth Propulsion

Veth Propulsion

Papendrecht

Project bekijken