Projecten

DC QLS Fulfilment

Dordrecht

Opdrachtgever
QLS Fulfilment
Architect
DIV Architecten
Start
september 2021
Oplevering
juni 2022
#
#
#
#

3300

m2 vloeroppervlakte

9

maanden bouwtijd

STATON realiseerde een distributiecentrum voor QLS Fulfilment in Dordrecht.

QLS Fulfilment is een snelgroeiend bedrijf welke zich bezig houdt met voorraadbeheer, pakketdienstverlening, inpakken, verzenden en retourverwerkingen. Inmiddels is QLS Fulfilment uitgegroeid tot een totaalaanbieder binnen de e-commerce markt, welke het volledige logistieke proces uit handen kan nemen. STATON Bouw realiseerde de nieuwbouw van dit distributiecentrum langs de N3, aan de voet van de Papendrechtse brug. Ook werden kantoren met glassecties gerealiseerd op deze prachtige zichtlocatie aan het water.

Dagelijks werken meer dan 350 medewerkers aan de mooie diensten van QLS. Enthousiaste medewerkers die passie hebben voor e-commerce hebben de afgelopen jaren gezorgd voor flinke groei van dit familiebedrijf! Het nieuwe DC is voorzien van een supervlakke vloer. Dit betreft een vloertype met een zeer laag niveau van oneffenheid, waardoor goederen gemakkelijker kunnen worden verplaatst met behulp van interne transportmiddelen, zoals reachtrucks en heftrucks.

Dit nieuwe distributiecentrum is tevens voorzien van een AutoStore systeem. Een AutoStore robot systeem is een geavanceerde robot die welke gebruikt in magazijnen en distributiecentra om de efficiëntie van de logistieke processen te verbeteren doormiddel van een raster van opslagbakken, een transportband en een controlemechanisme. De opslagbakken zijn gestapeld op elkaar en worden beheerd door de robot die zich over het raster beweegt en de bakken ophaalt en verplaatst. De robot heeft een arm waarmee hij de bakken kan oppakken en verplaatsen.

Het gebruik van de AutoStore-robot biedt verschillende voordelen. Het vermindert bijvoorbeeld de hoeveelheid ruimte die nodig is voor opslag, omdat de opslagbakken dicht op elkaar gestapeld kunnen worden. Daarnaast kan het de arbeidskosten verminderen, omdat het aantal menselijke operators dat nodig is voor opslag- en ophaalwerkzaamheden wordt verminderd. Bovendien kan het de doorlooptijd verkorten en de nauwkeurigheid van de orderverwerking verbeteren, waardoor de klanttevredenheid toeneemt. AutoStore-robots worden momenteel gebruikt in verschillende sectoren, waaronder e-commerce, retail en logistiek.

Terug naar projectoverzicht

Gerelateerde projecten

Duurzaam BREEAM project #
Koedood Onroerende Zaken B.V.

Koedood Onroerende Zaken B.V.

Hendrik-Ido-Ambacht

Project bekijken
#
FF Chemicals

FF Chemicals

Duurzaam GPR project #
Veth Propulsion

Veth Propulsion

Papendrecht

Project bekijken