Projecten

JanBax B.V.

Veen

Opdrachtgever
JanBax B.V.
Architect
Bax Architectuurstudio
Start
december 2021
Oplevering
september 2022
#
#
#
#
#
#
#

1866

m2 vloeroppervlakte

9

maanden bouwtijd

STATON realiseerde de nieuwe bedrijfsruimte voor JanBax B.V. te Veen. Het bedrijfspand behelst een koel- en vriescel, foodsafe productieruimtes, magazijnruimte en een fraai kantoor.  

Met een uitgebreid assortiment van confituur tot Oudhollands snoep en van Honing Kruidenwijn tot kruidkoek, is JanBax dé leverancier aan boerderijwinkels, groente- en fruitzaken, speciaalzaken, kaaswinkels en de luxe afdelingen van supermarkten. Bij JanBax worden de diverse exclusieve delicatessen in eigen productiekeuken bereidt.

Foodsafe

De foodsafe ruimtes zijn van cruciaal belang voor bedrijven die voedsel produceren en verwerken. Een voedselveilige omgeving begint bij de basis: een schone en hygiënische bedrijfsruimte. Ook is het van belang om ervoor te zorgen dat voedsel op de juiste manier wordt opgeslagen en verwerkt. Voedsel wordt bewaard bij de juiste temperatuur in de koel- en vriescel van de bedrijfsruimte.

Het verwerken van foodsafe eisen in het ontwerp van een bedrijfspand is van cruciaal belang voor het waarborgen van een voedselveilige omgeving. Bij het ontwerp is reeds rekening gehouden met verschillende aspecten die de voedselveiligheid kunnen beïnvloeden. Ten eerste moeten materialen worden toegepast welke eenvoudig kunnen worden schoongemaakt en gedesinfecteerd, zoals gladde oppervlakken die geen vuil of bacteriën vasthouden. Ook moeten de materialen bestand zijn tegen corrosie en slijtage, en geen schadelijke stoffen kunnen afgeven die voedsel kunnen besmetten. Ten tweede moet het pand ontworpen worden met het oog op het minimaliseren van kruisbesmetting. Ten derde moet het pand ontworpen worden met het oog op de voedselveiligheid van de medewerkers. Ten slotte moeten bedrijven ervoor zorgen dat het ontwerp van het pand voldoet aan alle relevante wettelijke voorschriften en normen met betrekking tot voedselveiligheid.

Al met al is het verwerken van voedselveiligheidseisen in het ontwerp van een bedrijfspand essentieel voor het waarborgen van een voedselveilige omgeving en het minimaliseren van het risico op voedselvergiftiging en andere gevaren voor de gezondheid.

Duurzaam

Een duurzaam GPR-project is een project waarbij duurzaamheid centraal staat bij het ontwerp, die wordt beoordeeld aan de hand van het Gebouwprestatiecertificaat (GPR). GPR staat voor Gebouwprestatie Rating en is een Nederlands instrument waarmee de duurzaamheid van gebouwen kan worden beoordeeld aan de hand van vijf thema's: energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.

Behaalde GPR score: 8.0.

Terug naar projectoverzicht

Gerelateerde projecten

Duurzaam BREEAM project #
Koedood Onroerende Zaken B.V.

Koedood Onroerende Zaken B.V.

Hendrik-Ido-Ambacht

Project bekijken
#
FF Chemicals

FF Chemicals

Duurzaam GPR project #
Veth Propulsion

Veth Propulsion

Papendrecht

Project bekijken