Projecten

8 woningen 'Kees & Cornelia'

Pijnacker

Opdrachtgever
De Maese Woningen
Architect
Develop Inc Bilthoven
Start
maart 2022
Oplevering
november 2022
#
#
#
#
#
#
#
#

8

woningen

8

maanden bouwtijd

Groen, gezellig & alles in de buurt. Op de hoek van de Kerkweg en de Adam Pijnackerstraat, in de oude dorpskern van Pijnacker op de voormalige locatie van garage Hoeke, is het vriendelijke en kleinschalige project ‘Kees & Cornelia’ ontwikkeld.

Acht eengezinswoningen die helemaal passen in de sfeer van deze plek. Groen, gezellig en praktisch; Wonen nabij het winkelcentrum van Pijnacker met een breed winkelaanbod, scholen en recreatie in de buurt.

Met project ‘Kees & Cornelia’ biedt deze plek weer ruimte voor wonen met aansluiting bij het karakter van de omgeving en de omliggende woningen. Uitgevoerd in eigentijdse architectuur met een dorpse sfeer, in hoogwaardig metselwerk, een pannengedekte kap en groene voortuinen met hagen.

De 8 woningen leveren een belangrijke bijdrage aan de energietransitie voor het verminderen van de uitstoot van CO2 en zijn zeer energiezuinig in gebruik. Warm water wordt geleverd door een energiezuinige warmtepompinstallatie in plaats van een CV-ketel en elke keuken heeft standaard een aansluiting voor een inductie- of keramische kookplaat. Voor de bewoners betekent dit een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot. Er is gekozen om de “schil” van de woningen erg goed te isoleren. Deze isolatie voldoet ruimschoots aan de huidige strenge BENG eisen.

De woningen zijn voor een groot gedeelte prefab gerealiseerd.

Inmiddels heeft STATON diverse projecten uitgevoerd in samenwerking met projectontwikkelaar ‘De Maese Woningen’. Zie ook: projectpagina Leeuwendaal te Rijswijk en projectpagina Woontoren 70 LUX te Zoetermeer.

Terug naar projectoverzicht

Gerelateerde projecten

#
Wonen a la Carte

Het Nieuwe Water fase 1

#
MoVe Development

Gerdesiaweg

#
Boer Ontwikkeling

Dussen fase 1 en 2