Projecten

Hoogendoorn MBI

Werkendam

Opdrachtgever
Hoogendoorn MBI
Architect
Trovis Architectuur
Start
september 2021
Oplevering
december 2021
#
#
#
#
#
#
#
#
#

4000

m2 vloeroppervlakte

3,5

maanden bouwtijd

De onverwachtse en grote brand bij Hoogendoorn MBI, waarbij medewerkers zijn omgekomen en er een groot deel van de werkplaats en kantoren verwoest zijn, laat diepe sporen na.
2 mei 2021 zal daarom voor iedereen als een zwarte dag in het geheugen staan. Zeker voor de nabestaanden.

Al snel werden er plannen gemaakt om de nieuwbouw zo snel mogelijk vorm te geven. Een proces dat alleen goed kan verlopen als vertrouwen de basis is.
Directieleden Dick, Stefan en Corné Hoogendoorn hebben al snel besloten dit met Staton uit te willen voeren. De slogan van Staton ‘Bouwen op vertrouwen’ komt hierdoor mooi tot uiting.
Het project bestaat uit de nieuwbouw van 4.000m² bedrijfshal, een woning, en een drielaags kantoor voor Hoogendoorn MBI te Werkendam.
Ter nagedachtenis aan de omgekomen slachtoffers is er voor het pand een monument gemaakt van composiet. Het is bijzonder om te zien hoe met de juiste partners veel mogelijk is in een korte periode.
De bouw werd door Staton al na 14 weken opgeleverd. Voor ons het snelste project ooit gebouwd! 

Voor bedrijven die op zoek zijn naar een veilig, comfortabel, duurzaam en kwalitatief hoogwaardig interieur in schepen, gebouwen en offshore is Hoogendoorn MBI uit Werkendam de aangewezen partner. Het familiebedrijf bestaat als sinds 1961 en is in deze periode gegroeid van een eenmanszaak naar een toonaangevend bedrijf in haar segment. Vanuit het centraal gelegen Werkendam, direct aan het water van de moderne Beatrixhaven, ontzorgen de 130 vakkundige medewerkers veel klanten in binnen- en buitenland. 
 

Terug naar projectoverzicht

Gerelateerde projecten

Duurzaam BREEAM project #
Koedood Onroerende Zaken B.V.

Koedood Onroerende Zaken B.V.

Hendrik-Ido-Ambacht

Project bekijken
#
FF Chemicals

FF Chemicals

Duurzaam GPR project #
Veth Propulsion

Veth Propulsion

Papendrecht

Project bekijken