Projecten

Elzendaal

Rotterdam

Opdrachtgever
MoVe Development
Architect
MoVe Development
Start
oktober 2016
Oplevering
maart 2017
#
#
#
#

5

woningen

6

maanden bouwtijd

In opdracht van MoVe Development heeft Staton het in de jaren 30 gebouwde schoolgebouw in Rotterdam, dichtbij de Kuip,  getransformeerd tot een woongebouw met 5 unieke woningen.
MoVe Development is een projectontwikkelaar en architectenbureau uit Gorinchem, die zich voornamelijk richt op het transformeren van kantoren en scholen naar woonbestemmingen. De directie wordt gevormd door Frans Verweij en Marianne Mollema.
De grote uitdaging hierbij was dat bepaalde kenmerken en details gehandhaafd diende te blijven, om het eigen karakter van het gebouw niet aan te tasten. Hier in is door de ontwerper en door de bouwer rekening mee gehouden. Het was een mooie, leuke uitdaging om de 5 woningen te bouwen, maar het resultaat is iets waar we trots op zijn. Ook deze klant heeft al verschillende keren samengewerkt met Staton. De geringe ruimte rondom de bouwlocatie was een uitdaging.
Hierdoor was ook een goede communicatie met de omgeving absoluut noodzakelijk. 
De samenwerking met deze ontwikkelende architect is prima verlopen. Veel zaken werden pragmatisch en konden in goed onderling overleg worden opgelost.

Terug naar projectoverzicht

Gerelateerde projecten

#
Wonen a la Carte

Het Nieuwe Water fase 1

#
MoVe Development

Gerdesiaweg

#
Boer Ontwikkeling

Dussen fase 1 en 2