Projecten

Biesbosch Museum Eiland

Werkendam

Opdrachtgever
Stichting Biesbosch Museum
Architect
Studio Marco Vermeulen
Start
november 2014
Oplevering
juni 2015
#

2000

m2 vloeroppervlakte

8

maanden bouwtijd

Staton heeft dit prachtige museum compleet verbouwd en 1000m2 nieuwe uitbreiding gerealiseerd voor de stichting Biesboschmuseum. Op de begane grond is meer ruimte gecreëerd voor een goede ontvangst van bezoekers, alsmede een horecavoorziening en een bezoekerscentrum met daarbij een servicepunt van VVV Altena.  Het museum is in 2016 genomineerd voor Gebouw van het jaar!

Ook viel het gebouw in de prijzen bij de Architizer Awards.

Het museum vertelt het verhaal van de Biesbosch. Een expositie over de Line Crossings, uit de 2e wereldoorlog is hier ook te vinden.

Het is een energiezuinig gebouw en bevat veel duurzame installaties. De warmte wordt opgewekt met zogenaamde Bio-kachels, die gestookt worden met houtsnippers uit de natuur. De groene puntdaken zijn een expliciete keuze geweest van de architect. Dit zorgt voor een goede warmte-accumulatie. Daarnaast is het museum voorzien van een groene waterzuivering, d.m.v. een wilgenfilter wordt het afvalwater gezuiverd. Een opvallend gebouw in een groene omgeving. Kortom het bezoeken waard!

Terug naar projectoverzicht

Gerelateerde projecten

#
Koedood Onroerende Zaken B.V.

Koedood Onroerende Zaken B.V.

Hendrik-Ido-Ambacht

Project bekijken
#
FF Chemicals

FF Chemicals

#
Veth Propulsion

Veth Propulsion

Papendrecht

Project bekijken