16 november 2022

STATON op ondernemersreis naar Malawi!

#

We zijn weer terug van een indrukwekkende en onvergetelijke ondernemersreis met Stichting Stéphanos!

Een aantal STATON medewerkers hebben, samen met een ondernemersgroep, veel Stéphanos projecten bezocht en werden daarbij ondergedompeld in het Malawische dorpsleven.Prachtig om te zien! Ook hebben we genoten van de ongereptheid en wildlife in Liwonde National Park.

Al bijna tien jaar sponsort STATON Stichting Stéphanos. Het doel van Stéphanos is om in Malawi en Zambia vanuit Bijbels perspectief diaconale hulp en onderwijs te brengen aan de meest kwetsbaren, met name weeskinderen. Het doel van het verschaffen van materiële hulp is het bevorderen van zelfstandigheid en vermijden van langdurige afhankelijkheid. Malawi en Zambia zijn twee erg arme landen (Malawi is één van de armste landen ter Wereld), waar veel problemen zijn zoals hongersnoden en ziektes. Één van de grootste problemen in Malawi en Zambia is het grote aantal weeskinderen, in elk land meer dan 1.000.000! Veel van deze kinderen hebben hun ouder(s) verloren aan HIV/AIDS en zijn zelf ook besmet. Zij staan er nu alleen voor, ze hebben niemand die voor hen kan of wil zorgen. Stéphanos help deze kinderen aan een toekomst. Helpt u mee, en wilt u ook Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Kijk dan eens op https://www.stephanos.nl/

Naast het bezoek van de Stéphanos Compound zijn er ook projecten bezocht van het Outreach Adoption Program. Als bouwer(s) waren wij natuurlijk erg blij te zien dat na ons bezoek aan de start bouw van een schoolgebouw, er deze week al vorderingen zijn gemaakt en er volop gebouwd wordt door de lokale bevolking. Wij bedanken Stichting Stéphanos voor de goede organisatie, en alle medeondernemers voor de goede gesprekken die we met elkaar hebben gehad!

 

 


 

 

Fotoalbum